Henrique Cunha Architect

 

Henrique Cunha Design | Copyright © Henrique Cunha 2008-2018

This project started in 2002 during my collaboration with architect Paulo Lousinha (* author of the project). Later, in 2006, though no longer associated with the office, I assume the conclusion of the project. The complexity of the structure (concrete) required a strict control of all engineering projects in order to ensure the compatibility of all tasks during the construction. The three-dimensional modelling supported the project planning, preventing potential problems at the construction site. In the rectangular field, with approximately 750 m2, was drawn a grid of 3x3 m modules, that created the pattern. This matrix determines the implantation site, with almost 300 m2, shaping the house in three parallelepiped volumes. The building is therefore a sum of interconnected volumes, which intends to explore the most favourable orientation, considering solar exposure and the constraints imposed by the surroundings.

residential0101rs.html

Rua das Pombas House | Aveiro - Portugal | Henrique Cunha (*)

Henrique Cunha

Henrique Cunha

Henrique Cunha

Henrique Cunha

