Henrique Cunha Architect

 

Henrique Cunha Design | Copyright © Henrique Cunha 2008-2018

Empril Offices | Vila Nova de Gaia - Portugal | Lousinha Arquitectos, Lda.

This project seeks to explore the topography and the surround area to establish this building as a neighbourhood reference. The construction was developed in five floors, four of each to office services. The natural granite platform where it was built restrains the cave floor with only four places for car parking. The main entrance is through the south facade, where the reception of the building is located. The main concern for the meeting rooms was the natural light and the maximization of the working space, reducing the circulation area to the minimal. The coating materials used in this build is stone and wood, with an intentional predominance of the metal for almost the entire surface of the building façade. These metal shadings try to break the homogeneity of the building, giving one sense of moving to the façade and helping control the natural light in the building.

Carolina Pisa

Carolina Pisa

workplace facilities 0501si.html

Carolina Pisa

