Henrique Cunha Architect

 

Henrique Cunha Design | Copyright © Henrique Cunha 2008-2018

renovation	0901rn.html

The main goal of this intervention was to attribute to the village square the dignity that this place demanded. The intention was to give a new pavement and create more parking places, without loosing the multi-use nature of the square. I tried firstly to fulfil these two key assumptions, which compromised all the rest. Having a land with different access heights implies a particular care with the floor levelling. By taking advantage of this slope was created a diagonal parking lot. Exploring the need to restructure the existing pavement, the parking lot has been extended so it can accommodate more places, having now a total capacity for 20 cars. A single lighting element was selected, creating a uniform light across the square. There was also a concern for leaving elements that allowed the reconversion of the space for the local festivities.

Village Square Renovation | Paradela - Águeda - Portugal

Henrique Cunha

Henrique Cunha

Henrique Cunha

Henrique Cunha

